top of page

Nyheter – uke 24, 2022

Opprustning av atomvåpen for første gang på 35 år

For første gang siden den kalde krigen forventer forskere at vi vil se en opprustning i atomvåpenarsenalet. I 1986 fantes det cirka 70 000 atomvåpen i verden. Etter en lang nedrustning er vi i dag nede på 12 705. Advarselen om opprustning av atomvåpen kommer i en ny rapport fra fredsforskningsinstituttet Sipri i Stockholm. Les mer på nrk.no.

Kunstig intelligens – på ekte?

En av Googles ingeniører hevder at selskapets kunstige intelligens, LaMDA, er blitt selvbevisst. Google benekter at det er tilfellet. Ingeniøren har imidlertid gått offentlig ut med påstandene sine og har derfor blitt permittert fra Google for brudd på taushetsplikten. Les mer på tek.no.

Rekordtidlig hetebølge

Spania har fått den varmeste forsommeren på 20 år. Sammenlignet med normalen for juni opplever flere områder temperaturer som er opptil 10 grader varmere enn vanlig. Temperaturene kan stige til godt over 40 grader celsius. I Spania kommer sommeren mellom 20 og 40 dager tidligere enn den gjorde for 50 år siden. Les mer på nrk.no.


PS: Den tidlige hetebølgen sprer seg også i Frankrike og Tyskland – i tillegg til USA. Frankrike har hatt sin varmeste mai siden de begynte å måle temperaturer. Les mer på vg.no.


Russland struper gasseksporten gjennom Nord Stream med 40 prosent

Russland har redusert gassleveransene gjennom Nord Stream med cirka 40 prosent. Årsaken skal ifølge Russland være mangel på vedlikehold av utstyr. Tyskland er blant de Europeiske landene som bruker mye gass fra Russland, som alene står for 43 prosent av EUs gassimport. Les mer på E24.


Mer om beredskap og krisetid...

Vil du vite mer om beredskap og forberedelser du bør gjøre hjemme? Besøk artikkelsiden vår eller bli en del av Skansen – beredskapsforumet.

Siste innlegg

Se alle

Nyheter – uke 25, 2022

Terroranslag i Oslo En mann er terrorsiktet etter masseskyting i Oslo – bare noen uker etter at PST anslo at at terrortrusselen fra ekstrem islamisme var redusert. Les mer på nrk.no. Dobbel renteøknin

bottom of page