top of page

Nyheter – uke 25, 2022

Terroranslag i Oslo

En mann er terrorsiktet etter masseskyting i Oslo – bare noen uker etter at PST anslo at at terrortrusselen fra ekstrem islamisme var redusert. Les mer på nrk.no.

Dobbel renteøkning i Norge og trippel renteøkning i USA

Alt blir dyrere – også lånet. I Norge slo vi nettopp til med en dobbel renteheving for første gang på 20 år. Og den skal ikke ned med det første. Les mer på nrk.no. I Amerika gikk det enda hardere for seg. Trippel renteheving. Les mer på nrk.no.

Økte priser på mat og drivstoff

Prisene øker, blant annet som følge av krigen i Ukraina. Med økte priser kommer også protestene. Kan et samlet Europa slå sprekker som følge av prisstigningen? Noen mener at Ukraina bør gi fra seg landområder for å dempe konflikten – og prisene. Les mer på ap.no.

Hærsjefen i Storbritannia ber soldater være klare

Retorikken blir hardere. General Patrick Sanders ber soldater gjøre seg klare til å konfrontere trusselen fra Russland. Les mer på vg.no.

Siste innlegg

Se alle

Opprustning av atomvåpen for første gang på 35 år For første gang siden den kalde krigen forventer forskere at vi vil se en opprustning i atomvåpenarsenalet. I 1986 fantes det cirka 70 000 atomvåpen i

bottom of page