top of page

Siste Skanse – siden for preppere og selvbergere

Norge har ingen overflod av nettsteder for preppere (noe vi alle burde være). Siste Skanse skal i tiden fremover publisere artikler og innhold som hjelper de av oss som allerede prepper (eller heller vil kalle det selvberging eller egenberedskap) og ikke minst forsøke å påvirke flere til å ta ansvar og bli en fornuftig prepper. Det er vi alle tjent med.


Norge har de siste årene systematisk bygget ned den nasjonale beredskapen, vi har i praksis verken mat eller vann til befolkningen utover det som finnes i butikkene og i innsjøene. Medisinlagrene våre er magre og sentraliserte. Selvforsyningsgraden vår er veldig lav. Det betyr at i en krise tid (stor eller liten) vil det være opp til den enkelte å klare seg som best han eller hun kan. Heldigvis skal det ikke så mye til. Les for eksempel artikkelen om hva DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) foreslår at du har hjemme. Listen er fornuftig, med unntak av tredagersregelen. Den er tilfeldig satt. Gang opp innholdet så du har forsyninger til deg og familien i minst 14 dager, da følger du rådene til organisasjoner som for eksempel Røde Kors.


Siste Skanse samarbeider også med The Prepared, et av verdens største, seriøse nettsteder for prepping og beredskap. Vi er opptatt av at informasjonen vi gir er trygg og fornuftig. Her finner du ingen udokumenterte dommedagsprofetier og konspirasjonsteorier. Tvert imot. Vi forbereder oss på hverdagen. De siste årene har vi sett både en global pandemi og krig i Europa. Klimaforandringene setter stadig nye, dystre rekorder. Fornuftig prepping handler med andre ord om å anerkjenne virkeligheten og ikke stikke hodet i sanden. Vi kan og skal fortsatt nyte livet, vi bare sørger for noen å ha noen ekstra forsyninger og tilegne oss kunnskap slik at det gode livet kan fortsette selv om omgivelsene våre endrer seg.


Det tar tid å bygge en solid nettside. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet vårt og følg oss på Instagram og Facebook. Da får du med deg oppdateringene fremover. Og har du selv en ekspertise eller kunnskap som du vil dele og publisere på Siste Skanse? Her skal vi skrive om alt fra friluftsliv og jakt til dyrking, konservering, selvforsvar, matlagring, stressmestring og preppemetoder. Send oss en mail på post@sisteskanse.no. Vi kan stille med profesjonelle redaktører og fotografer.


Velkommen – håper vi ses fremover!


Opmerkingen


bottom of page